Het eerste onderzoek

Op 3 november 2020 is er een eerste vragenlijst op Facebook gedeeld met de inwoners van Nuenen, Gerwen, Nederwetten en Eeneind om een beeld te krijgen van de omvang van de woningnood onder jongeren en starters tussen de 18 en 35 jaar. Binnen enkele uren waren hier al 80 reacties opgekomen.

De resultaten van de vragenlijst lieten duidelijk zien dat er een grote behoefte was aan woningen voor deze doelgroep, echter vallen zij in hun zoektocht naar een woning vaak buiten de boot door hun inkomen: te hoog voor de sociale huur en te laag voor de particuliere huur of om te kopen.

Antwoorden op een vraag uit de eerste vragenlijst

Naar aanleiding van de vragenlijst hebben Pieter Huijbregts en Valerie Nolte een gesprek gehad met de wethouder ruimtelijke ordening en volkshuisvesting Caroline van Brakel. Hier kwam uit naar voren dat de gemeente de jongeren en starters op de radar heeft, maar er nog een lange weg te gaan is naar voldoende woonruimte voor deze groep.

Tijd dus om zelf actie te ondernemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.