Het tweede dorp: Nederwetten!

Vanuit Gerwen gaan we door naar het volgende kerkdorp in de gemeente Nuenen: Nederwetten!

De naam Nederwetten is een samenstelling van twee woorden: Neder, wat neer betekent, en Wetten wat staat voor nat land. Nederwetten betekent dus eigenlijk dat het dorp stroomafwaarts gelegen is aan de Dommel!

In 1146 is het klooster Hooidonk gesticht, wat na vele jaren van uitbreidingen het dorp Nederwetten is geworden. In 1821 werd bij Koninklijk Besluit Nederwetten bij Nuenen-Gerwen gevoegd.

Tegenwoordig heeft Nederwetten ongeveer 315 woningen met 760 inwoners. Het dorp heeft veel weilanden en natuur in de omgeving en is perfect als startbasis voor verschillende wandelingen. Ook hier zijn de verenigingen levendig, en met de basisschool en voetbalclub een fijne woonplaats voor jong en oud!

Zou jij in Nederwetten willen wonen? Laat het ons weten in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *