Buurtschap Eeneind

Een van de buurtschappen van de gemeente Nuenen is Eeneind. De meeste van ons kennen Eeneind van Enode, het openluchtzwembad waar menig Nuenenaar een middag in de zon heeft doorgebracht. Maar de buurtschap heeft meer te bieden dan enkel het strandbad, en we nemen je graag mee door Eeneind de komende 2 weken!

De naam Eeneind komt van de oorspronkelijk naam Enode, wat ‘Einzelhof’ betekent. Dat is een ontginningsboerderij gelegen in een heidegebied. De Eeneindse ontginningsboerderij is de Collse Hoeve. Eeneind was oorspronkelijk onderdeel van Boord-Opwetten, maar vanaf 1866 is de buurtschap Eeneind ontstaan na het bouwen van Station Nuenen.

Tegenwoordig heeft Eeneind ongeveer 725 bewoners. Naast het openluchtzwembad is er veel natuur om te wandelen in de omgeving, en worden er ook evenementen en activiteiten georganiseerd door het jaar heen zoals bijvoorbeeld ezeltjesdag. Ook zijn er vele verenigingen te vinden zoals Voetbalclub EMK, Showkorps O&V Nuenen en de St. Antoniusschut.

Woon jij op het Eeneind in een (te) grote woning en wil je kleiner wonen? Of wil jij als Eeneinder het ouderlijk huis verlaten? Schrijf je in en we gaan graag het gesprek met je aan om de mogelijkheden voor wonen in jou buurt te bekijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *